понеделник, 7 септември 2009 г.

Пай с извара


Продукти:

1бр.-яйце
3с.л.-кисело мляко
250гр.-чисто масло/меко на стайна температура/
1с.л.-вода
1бр.-бакпулувер
100гр-пудра захар
ванилия
Брашно колкото поеме за меко тесто


За сместа:
500гр-извара
100гр.-пудра захар
ванилия


От всички продукти се замесва меко тесто и се дели на две топки.Разточва се първата топка колкото е дъното на тавичката в която ще се пече......./аз пекох във форма за торта с пръстен/Не се маже формата тъй като тестото е мазно.Слага се разточената кора на дъното от горе се разпределя плънка,за който се смесва изварата със захарта и ванилията.Бърка се с лъжица до получаване на гладка смес и се разпределя върху тестото във формата.От горе се разтила втората кора и се пече на 180гр. 30мин.След като изтине се поръсва с пудра захар.