неделя, 14 декември 2008 г.

Оризова торта с карамел

Продукти:
1 ч.ч.-ориз
4бр.-яйца
1ч.л.-чисто масло
3ч.ч.-прясно мляко
1ч.ч.-вода
1ч.ч.-захар ванилия

Първо сварявам ориза с водата и след като я поеме слягам млякото.....И варя на тих огън докато ориза стане почти готов.А сместа да стане като гъст крем......Дърпам от котлона слагам маслото,половината от захарта и ванилията и оставям да изтине.Отделно от половината чаша захар правя карамел с който обливам стените на съда в който ще се пече сладкиша.Към изтиналия ориз прибавям едно по едно жълтъците само и маслото и изсипвам във формата за печене.Пече се на 200гр.на водна баня около половин час.След като изтине се обръща в чиния.И се украсява по желание.....Да ви е сладко......

Няма коментари:

Публикуване на коментар