неделя, 1 февруари 2009 г.

Бюрек с кайма и сос от кисело мляко с чесън


Продукти:

Точени кори от кръглите

За сместа:

250гр-кайма/телешка/

1гл.-лук/на много ситно нарязан/

2с.л.-домашна лютеница

чубрица,кимион,черен и червен пипер и сол на вкус


За сместа за намазване на корите:

2бр.-яйца

1ч.ч.-кисело мляко

3-4с.л.-олио


Сос:

Кисело мляко,счукан чесън,сол,черен пипер и копър.


Първо си приготвяме плънката като запържваме всичко хубаво във олио,докато остане на мазнина и оставяме напърно да изтине...

За сместа за намазване също всичко разбъркваме хубаво....

Растиламе един лист и го мажем леко със сместа и го прегъваме на две/става като полумесец/.В широката му час по цялата дължина се слага от плънката с каймата и завиваме на руло.След това рулото го завиваме като охлювче в кръг и слагаме в намазнена тавичка.И така процедираме с колкото листи искаме,за колкото човека ще се прави.....като се вземе, че едното руло ще е за един човек.Подреждат се едно до друго в тавичката и с останалата смес намазваме от горе.И печем на 180гр.-докато се зачервят хубаво.

Отделно си правим сос от кисело мляко,чесън,черен пипер и копър.

Изпечения бюрек го изкарваме от тавичката слагаме в порционните чинии и поливаме със сосчето....

Няма коментари:

Публикуване на коментар