неделя, 20 март 2011 г.

Пиле с джинджифил


Продукти:
2бр.-обезкостени пилешки бутчета
1/2стрък- праз
1бр.-морков
зехтин,сол,джинджифил

За гарнитурата:
1/2ч.ч.-ориз
300гр.-спанак
сол,черен пипер,зехтин

Нарязваме месото на хапки и го мариноваме в зехтин,настърган джинджифил,риган.След това го запържваме заедно с маринатата,прибавяме наразания праз и моркови и след като се изпари течноста и месото е готово се сваля от котлона и се слага солта.
За гарнитурата се запържва леко ориза в зехтина и се слага водата.Котлона се намаля на най-ниската степен и се оставя да се свари.Когато е почти готов се прибавя и спанака нарязан.Задушава се още малко и се подправя със сол и черен пипер.

1 коментар:

  1. Много обичам аромата на джинджифил. Сигурна съм, че и тази рецепта ще ми допадне!

    ОтговорИзтриване