вторник, 2 ноември 2010 г.

Арменски сладки


Продукти:
1ч.ч.-олио
1ч.ч.-вода
1ч.л.-хл.сода
една мъничка щипка сол
брашно около 3ч.ч./приблизително/
локум и орехи

Слагаме водата и олиото да заврът и след това прибавяме хл.сода и щипката сол и махаме сместа от котлона, прибавяме брашното наведнъж и бъркаме с дървена лъжица.Получава се топка тесто и оставяме да се охлади.След това късаме топчета и разтиламе леко на дланта и в средата поставяме парченце локум и орехче и затваряме на топче.Нареждаме в тавичка постлана с хартия за печене и печем на 180градуса докато се зачервят.Вадим от фурната и докато са още топли ги овалваме обилно в пудра захар.

3 коментара:

  1. Даа, тези са едни от любимите :))Поздрави и хубава седмица

    ОтговорИзтриване
  2. Правих ги, за три дни - два пъти. Страхотни са!
    Благодаря за рецептата, Берина!

    ОтговорИзтриване
  3. Много вкусни сладки! Благодаря!

    ОтговорИзтриване