четвъртък, 2 декември 2010 г.

Пилешки кебап


Продукти:
2бр.-пил.гърди
за марината:
соев сос,зехтин,риган,черен пипер,чубрица,лютеница

за Пиляфа:
1ч.ч.-ориз/дълъг/
2 1/2-вода
1бр.-кубче пил.бульон
сол и черен пипер

Арабски питки

Сос:
кисело мляко,чесън,сол,копър

Първо се реже месото на хапки и се поставя в марината за около час.След това се запържва и се оставя да се запържи докато остане на мазнина.
Пиляфа се приготвя като се измива ориза и се запържва в олио и след това се прибавя водата и бульона.Слага се и малко сол и черен пипер.Затваря се с капак тенджерката и се намаля котлона на най-ниската степен и се оставя да се запари.
В сервизна чиния се накъсват на парченца арабските питки,отгоре се разпределя месото и се полива със соса.Сервира се с пиляф....