четвъртък, 1 октомври 2009 г.

Пай с круши и крем Панакота


Продукти:
/за тестото/

1бр.-яйце
100гр-захар
125гр-чисто масло/на стайна температура/
2с.л.-кисело мляко
1/2пак.-бакпулувер
2бр.-ванилия
брашно колкото поеме за меко тесто

За крема:

150гр.-прясно мляко
150гр-кисело мляко
2-3с.л.-захар
1бр.-ванилия
1/2пак.-желатин

3бр.-круши

Първо се размесват хубаво всички продукти за тестото и се оформя меко маслено тесто,което се оставя в хладилника за около час да почине.След това се точи кора с дебелина 1см.-и се разтила във формата.Покрива се с алуминиево фолио и отгоре се изсипва малко боб/за тежест/ и така се слага да се пече на 180гр.в предварително загрята фурна,за около половин час.След като се изпече се маха фолиото с боба и се оставя да изтине.
Правим крема като леко затопляме прясното мляко със захарта.В друг съд разбиваме киселото мляко с тел хубаво да няма буци и слагаме ванилията при него.Накисваме отделно желатина с 2л.-студена вода.....След като се втвърди,се слага на водня бяна да се втечни/без да завира/и след това се прибавя към прясното мляко.Хубаво се ръзбърква и всичко се исзипва на тънка струя при разбитото кисело мляко.Всичко се обърква и крема се изсипва върху истиналия пай.Слага се в хладилника да стегне и след това от горе се нареждат крушите/нарязани на филийки и леко попарени на пара/

Няма коментари:

Публикуване на коментар