петък, 9 октомври 2009 г.

Шоколадов пай.....


Продукти /за тестото/

1бр.-яйце
125гр-чисто масло /на стайна температура/
150гр.-захар
3с.л.-кисело мляко
1бр.-ванилия
1с.л.-бакпулувер
брашно колкото поеме

За крема:

90гр.-натурален шоколад
100гр.-течна сладкарска сметана

От всички продукти се меси меко масленно тесто и се оставя да почине около час.След това се разточва на кръг,около 1см.дебел, малко по голям от формата в която ще се пече.Формата се поръсва с олио и брашно и се поставя кората.Хубаво се притиска за да легне хубаво навсякъде.От горе се покрива с алуминиево фолио и от горе се поръсва боб/за тежест/.Пече се на 180гр.ог горе и от долу около 30мин.И се оставя да изтине....През това време смесваме съставките за крема в купичка и на водна баня ги разтапяме.Щом се споят се маха от котлона и се оставя да изтине.Може да се прибавят и орехи в него.След това се маже изтиналия пай с изтиналия крем.И се украсява по желание.....

Няма коментари:

Публикуване на коментар