неделя, 18 октомври 2009 г.

Карамелен сладкиш с ябълки


  Продукти:
  4бр.-яйца
  1ч.ч.-захар
  1п.-чисто масло / меко на стайна температура /
  2ч.ч.-брашно
  1бр.-бакпулувер
  1бр.-ванилия
  2ч.л.-какао

  4бр.-ябълки/обелени и изчистени нарязани на кубчета /
  орехи
  5с.л.-захар/за карамела /

  Първо се приготвя карамела като се разтапя захарта и когато е готов се изсипва върху постлана с хартия за печене форма.Върху карамела се разтилат ябълките и се ръсят обилно с орехи.Приготвя се кексовата смес като първо се разбиват яйцата със захарта и ванилията.След това се прибавя маслото, брашното, бакпулувера.Сместа се разделя на две и в едната част се слага какаото и се разбърква хубаво.Върху ябълките се разтила първо бялата, после от горе с какао сместа.И се пече на 180гр. около половин час.След като се изпече сладкиша се обръща обратно в чиния и се ръси с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар