понеделник, 22 март 2010 г.

Турски Симит/гевречета/


Продукти:
3ч.ч.-брашно
1с.л.-захар
1ч.л.-сол
1к.ч.-олио
1ч.ч.-вода
1пак.-суха мая
2с.л.петмез/гроздов/разтворен в 1ч.ч.-вода
Сусам за овалване..

Първо хубаво объркваме сухите съставки и след това прибавяме течните.Месим меко тесто и оставяме да втаса.След това късаме топчета колкото яйце големи и ги правим на фитили и ги усукваме и прищипваме двата края,че да стане геврече.Потапяме го в сместа с водата и петмеза и след това в сусам.Редим ги в тавичка постлана с хартия за печене и печем на 180гр.докато се зачервят.След като ги изкараме от фурната ги покриваме с кърпа да истинат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар