понеделник, 22 март 2010 г.

Кете със сирене


Продукти:
1п.-суха мая/10гр/
1ч.ч.-вода + 1/2ч.ч.-прясно мляко/топли/
2ч.л.-сол
2ч.л.-захар
разтопено масло за намазване
Сирене натрошено около 200гр.-за плънката
Брашно колкото поеме-около 3ч.ч.

Първо смесваме маята с малко от водата,захарта и солта и оставяме за около 10мин.После прибавяме към брашното тази смес и останалата част вода с прясно мляко и месим меко тесто.Оставяме да втаса.След това късаме топки колкото яйце и ги разточваме тънко,мажем с масло,в началото слагаме сирене натрошено и завиваме на фитилче.Самото фитилче го навиваме като охлювче.Редим в тавичка покрита с хартия за печене всички охлювчета.Оставяме да втасат отново и мажем с жълтък и ръсим със сусам/по желание/ и печем на 180гр.докато се зачервят.

2 коментара:

  1. Чудесно изглеждат, но би ли ми казала колко грама е сухата мая? и колко сирене защото го няма в продуктите

    ОтговорИзтриване
  2. Mного апетитно изглеждат.
    Колко ориентировачно е брашното?
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване