понеделник, 22 март 2010 г.
Кете със сирене
Продукти:
1п.-суха мая/10гр/
1ч.ч.-вода + 1/2ч.ч.-прясно мляко/топли/
2ч.л.-сол
2ч.л.-захар
разтопено масло за намазване
Сирене натрошено около 200гр.-за плънката
Брашно колкото поеме-около 3ч.ч.
Първо смесваме маята с малко от водата,захарта и солта и оставяме за около 10мин.После прибавяме към брашното тази смес и останалата част вода с прясно мляко и месим меко тесто.Оставяме да втаса.След това късаме топки колкото яйце и ги разточваме тънко,мажем с масло,в началото слагаме сирене натрошено и завиваме на фитилче.Самото фитилче го навиваме като охлювче.Редим в тавичка покрита с хартия за печене всички охлювчета.Оставяме да втасат отново и мажем с жълтък и ръсим със сусам/по желание/ и печем на 180гр.докато се зачервят.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Чудесно изглеждат, но би ли ми казала колко грама е сухата мая? и колко сирене защото го няма в продуктите
ОтговорИзтриванеMного апетитно изглеждат.
ОтговорИзтриванеКолко ориентировачно е брашното?
Хубав ден!