неделя, 28 ноември 2010 г.

Пиле със зеленчуци и сос Бешамел


Продукти:
2бр.-пилешки гърди/или 2бр.-бутчета-обезкостени/
2бр.-изпечени пиперки
1/2ч.ч.-грах/замразен/
2бр.-моркови
2бр.-домати
1бр.-лук
1скл.-чесън
сол,зехтин,черен пипер,риган
За Бешамела:
2с.л.-чисто масло
2с.л.-брашно
1бр.-яйце
1 1/2ч.ч.-прясно мляко
сол и черен пипер,щипка индийско орехче

Нарязваме месото на хапки и го запържваме в зехтин.Прибавяме лука нарязан на ситно,чесъна също на ситно,нарязаните на парченца пиперки,граха,морковите на колелца и на края доматите на парченца.Слагаме и подправките и заливаме с 1/2ч.ч.-вода.Оставяме да се изпари водата на слаба огън и прехвърляме сместа в тавичка.
Приготвяме си Бешамела,като в чистото масло запържваме брашно и след това наведнъж изсипваме студеното прясно мляко.Бъркаме хубаво докато се сгъсти и слагаме солта,черния пипер,индийското орехче и яйцето.Сваляме от котлона и изсипваме соса върху пилешкото и запичаме във фурната докато се зачерви.Поднасяме топло с пиляф.

Няма коментари:

Публикуване на коментар