сряда, 17 декември 2008 г.

домашен ляхмаджун


Продукти:
за тестото-3ч.ч.-топла вода
1/2п.- прясна мая
1/2ч.л.-сол
1/2ч.л.-захар

За сместа от горе:
250гр-телешка кайма
1гл.-лук настърган
2бр.-домати настъргани
1-2с.л.-лютеница
сол,магданоз,кимион,черен пипер,олио и при необходимост малко вода

Първо омесваме всички продукти за тестото и правим меко тесто.Оставяме да втаса.
Смесваме всички други продукти и разбъркваме добре да стане кашичка като лютеница.

От тестото късаме топки малко по-големи от яйце и ги разточваме тънки.От горе им хубаво мажем от сместа с каймата и прехвърляме в тавичка намаслена и поръсена с брашно.Пекът се на 200гр.около 15мин.След като са готови се поставят в чиния едно върху друго и се покриват с кърпа.


Няма коментари:

Публикуване на коментар