неделя, 18 януари 2009 г.

Лозови сърми със зехтин


Продукти:
лозови листа
250гр-телешка кайма
1/2ч.ч.-ориз
1бр.-малка глава лук
1с.л.-доматено пюре
чубрица,черен и червен пипер,риган,сол
зехтин

Смесват се каймата с лука/настърган/,ориза,доматеното пюре и подправките и се обърква всичко.Както са сурови.Прибавя се и зехтин една струйка.В началото на всеки лист се поставя по малко от сместа и се завиват сърмичките.Редят се в тенджера и се похлупват с чиния.Сипва се вода да половината на тенджерата и пак струйка зехтин.И се варят докато се свари ориза вътре.

1 коментар:

  1. Това ядене определено не е за "Безмесни ястия" с тая кайма вътре.

    ОтговорИзтриване