неделя, 15 ноември 2009 г.
Поача със сирене
Продукти:
1бр.-яйце+жълтък за намазване
1п-суха мая/7гр/
3с.л.-кисело мляко
1/2ч.ч.-топла вода
1ч.л.-захар
1ч.л.-сол
1/2ч.ч.-олио
Брашно колкото поеме....
За сместа по желание:
Сирене с магданоз,кашкавал,кайма/запържена/,кренвирши,шунка....и др.
Първо се смесват сухите съставки/мая,сол,захар,брашно/и се прибавят към тях яйцето,киселото мляко,водата,олиото.Меси се меко тесто.....Оставя се за около час да почине.След това се точи на лист с дебелина около 1/2см.и с чаша се режат кръгчета.В тях се слага плънка,която може да бъде всичко по желание-сирене с магданоз,кашкавал,кренвирши,кайма....Затварят се кръгчетата и се притискат краищата с вилица,като на мида.Редят се на малко разтояние в тавичка намаслена и поръсена с брашно и се оставят хубаво да втасат на топло.След това се мажат с жълтък и се поръсват с черен сусам/чьорек оту/и се пекът на 180гр.докато се зачервят.Вадят се веднага от фурната и се покриват с кърпа за кратко- де не са с твърда кора.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много хубави погачи./Можете да коригирате заглавието -има изпусната буква/Поздрави!
ОтговорИзтриванеzdravey poacata e mnogo hubavo
ОтговорИзтриванеaz znam bilgarski
i vasite rezepti sa mnogo hubavi
www.yenitadlar.blogcu.com
Няма нужда от редакция на заглавиет - на турски наистина е поача ( без Г, както сме му свикнали ние) :)
ОтговорИзтриванеТ.е. с "Г" е (poğaça), HO "г"-то НЕ се чете :) :)
ОтговорИзтриванеСтрахотни са тези поачи! Може ли ориентировъчно количество брашно да се посочи, защото виждам че то се слага в началото? 500гр, 1 кг или в чаши, а разбира се, по преценка ще се добави по време на месенето.
ОтговорИзтриване