четвъртък, 27 май 2010 г.

Ягодов чийз кейк



Продукти за блата:
1п/180гр./-какаови бисквити
1п./125гр./-чисто масло
орехи

За крема:
1ч.ч./200гр/-кисело мляко
4с.л.-захар
200гр.-извара
1ч.ч.-течна сметана
1п.--желатин
ванилия,ягоди

За блата първо натрошавам бисквитите на ситно/с робота слагам всичко заедно вътре-бисквити,масло и орехи/.След като стане трошлива смес я прехвърлям в тавичка намазана с мазнина и поръсена леко с брашно.Притискам много хубаво с ръце сместа и леко повдигам към стените на тавичката.Запичам на 200гр.за около 15мин.И оставям да изстине.
Отделно приготвям крема като първо накисвам желатина в две лъжички студена вода.След това разбърквам киселото мляко със захарта и изварата и ванилията докато стане хомогенна смес без бучици.Отделно ръзбърквам с миксер течната сметана докато се сгъсти напълно.След това разтапям желатина на водна баня и го прибавям към сместа с киселото мляко.Към нея прибавям и течната сметана и нарязани ягоди.Хубаво разбърквам всичко и изсипвам върху бисквитения блат.Отгоре аранжирам с ягоди и слагам в хладилник за около 3-4часа да се стегне.

3 коментара:

  1. В сезона на ягодите -
    много изкушаващо и ароматно предложение.
    Поздрав и усмихната вечер, Диана

    ОтговорИзтриване
  2. Берина,
    Чудесно предложение с ягоди!
    Тази комбинация много и харесва това лято.
    Поздрави и много усмивки през почивните дни!

    ОтговорИзтриване
  3. Ехааааа, супер! Много готина рецепта

    ОтговорИзтриване