сряда, 5 януари 2011 г.

Пилешки кебап в палачинка


Продукти:
2бр.-пилешки бутчета
1гл.-лук
1бр.-морков
2с.л.-лютеница
чубриц,зехтин,червен пипер

За маринатата:
2-3с.л.-соев сос
1ч.л.-горчица
3с.л.-зехтин
риган,чубрица,кимион,кашкавал

За палачинките:
2бр.-яйца
1ч.ч.-прясно мляко
1ч.ч.-брашно
щипка хл.сода и струйка олио

Първо обезкостяваме месото и го режем на малки хапки.Слагаме го за известно време в маринатата.Правим си палачинките.След това изпържваме в сгорещения зехтин лука,настъргания морков,месото както е с маринатата,лютеницата и подправките.Накрая слагаме около половин чашка вода и оставяме да се задуши месото.Когато остане само на мазнина вземаме по около две лъжички и слагаме във всяка палачинка.Отгоре слагаме по няколко парченца кашкавал и завиваме като пликче.Завързваме с пера лук по желание може да се сложи и малко кашкавал отгоре.Запичат се за малко във фурната и се поднасят с пиляф.

1 коментар:

  1. Обичам пиле в палачинка, а тази рецепта звучи и изглежда неустоимо вкусно!
    Пилафа до нея, обаче не и отстъпва.
    Прекрасно предложение!
    Поздрав!

    ОтговорИзтриване