вторник, 1 февруари 2011 г.

Халва с брашно/un helvasi/


Продукти:
1ч.ч.-брашно
1ч.ч.-олио/или чисто масло/
1 1/2ч.ч.-захар
2ч.ч.-вода
орехи,ванилия

Загряваме олиото или маслото и прибавяме наведнъж брашното и орехите/натрошени на по едро/.Запържваме много хубаво докато брашното започне леко да променя цвета си.Отделно правим сироп от водата и захарта.След като брашното започне да променя цвета си изсипваме изведнъж целия сироп и бъркаме много енергично докато сместа стане на топка и започне да се отделя от дъното на съда.Махаме от котлона,затваряме капака и оставяме за около 5мин.да почине.След това оформяме или с лъжица,или на топки сместа и оставяме напълно да истине.....

1 коментар:

  1. Стана вкусна,но много мазна,маслото е добре да е 1/2 чаша според мен.

    ОтговорИзтриване