вторник, 1 февруари 2011 г.

Лъжливи пилешки гърди


Това сладко по принцип се прави с пилешко месо/бяло сварено/,което се накъсва на тънки конци и се прибавя към готовия крем.Но този вкус не на всеки се харесва и за това давам рецептата без месото.Продукти:
1п./125гр./-чисто масло
1ч.ч.-брашно
1л.-прясно мляко
1 1/2ч.ч.-захар
ванилия,канела

Брашното се запържва за малко в маслото,а отделно млякото със захарта се затоплят леко.Прибавят се наведнъж към брашното и се бърка хубаво да стане гъст крем.Може и с миксера да се бърка за да не стане на бучки.Слага се ванилията и се разпределя сместа в тавичка намокрена/но без вода разбира се/.След като истине се реже и се навива на руло и по желание се поръсва с канела при поднасяне....

2 коментара:

  1. Много ми е любопитен вкуса с пилешко месо. Ще пробвам! Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване